Ateneu Coop TE

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Networking Odisseu

Descripció

Al llarg de tot l’any, els grups Leader conjuntament amb la Direcció General de Joventut, la xarxa de professionals de les oficines joves i l'Ateneu Cooperatiu de Terres de l'Ebre organitzen activitats de networking entre empreses locals i joves per tal d’afavorir el seu arrelament laboral i retorn a les comarques rurals.

Aquestes convocatòries proporcionen un espai de relacions i coneixences posant de manifest que els i les joves poden créixer professionalment a les comarques rurals a partir de les seves perspectives de futur. Els vincles que es formen enforteixen el teixit productiu dels territoris rurals i milloren l’ocupabilitat del col·lectiu jove.

Per aquests motius, durant l'últim trimestre de 2023 es duran a terme 4 Odisseus que responen a les necessitats i oportunitats que s'esdevenen tant dels estudis que s'ofereixen al territori com dels gremis i agents de dinamització econòmica del territori.

Selecciona les sessions on vulguis participar:

Sessió 1

Networking Odisseu_Reptes i oportunitas de la robòtica col·laborativa

Més informació

Sessió conclosa

5 de octubre de 2023

9:30 - 12:30 H

Lloc

FabLab

Descripció

El Networking Odisseu, ofereix un espai on donar a conèixer les oportunitats d'ocupació que hi ha al nostre territori, principalment a la gent jove, per a propiciar noves contractacions i fomentar l'emprenedoria i evitar així, entre altres, la pèrdua de talent emergent i conseqüentment el despoblament de les zones rurals o més allunyades de les grans ciutats. 


En aquesta ocasió, el món de la robòtica s’obre com un nou camp de possibilitats tant laborals com experimentals a les Terres de l’Ebre. Coneixerem les diferències entre robots col·laboratius i robots autònoms, les diferents empreses que treballen en el sector al territori i serà una oportunitat per posar en contacte els i les joves estudiants de CF com mecatrònia, entre d’altres. 

Sessió 1

Networking Odisseu_Terres de l'Ebre, un mar d'oportunitats

Més informació

Sessió conclosa

27 de octubre de 2023

9:30 - 14:00 H

Lloc

Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya

Descripció


La trobada plantejarà l’estat de la qüestió del sector marítim a les nostres terres. Per fer-ho, la jornada tindrà dues parts diferenciades, una primera de presentacions i taula rodona participativa on es podrà conèixer i abordar el món del mar des de les perspectives de casos d’èxit en relleu generacional, emprenedoria o gènere, entre d’altres.  

Amb col·laboració de l’Escola de Capacitació Nàutico-Pesquera de Catalunya, INS Alfacs, GALP del Mar (mar de l’Ebre). 

Sessió 1

Networking Odisseu_Comunicant el territori del futur

Més informació

Sessió conclosa

17 de novembre de 2023

9:30 - 13:30 H

Lloc

Campus Terres de l'Ebre URV

Descripció


Aquest serà el tercer Odisseu dedicat al món de la comunicació al nostre     territori. Després d’una primera edició on es va posar sobre la taula les maneres en que es podia treballar la comunicació, en una segona es va voler seguir aprofundint plantejant les noves professions que plantajava la comunicació i quines oportunitats significàven per al territori. 

Enguany, seguirem aprofundint en els processos comunicactius i introduirem els reptes i benefices que pot aportar lAI. 


Sessió 1

Networking Odisseu__Talent jove, una oportunitat per al món rural (Presencial)

Més informació

Sessió conclosa

29 de novembre de 2023

9:30 - 13:30 H

Lloc

INS Terra Alta

Descripció

La jornada TALENT JOVE, UNA OPORTUNITAT PER AL MÓN RURAL esdevindrà una plataforma de coneixença i interacció entre universitats, estudiants i món empresarial. Un projecte dintre del marc del Networking Odisseu, amb l'objectiu de fomentar l'estudi i les múltiples vies i opcions que, laboralment, pot arribar a oferir el món rural. 

 
D'aquesta manera, si sou persones estudiants universitàries podreu conèixer els avantatges que ofereixen les universitats si feu els vostres treballs dedicats als territoris rurals i, al mateix temps, entrar en contacte amb els reptes que es proposaran des de l'Agenda Rural de Catalunya i des del mateix teixit empresarial del territori.